English

Programok

Staféta Napja

A Terre des hommes Alapítvány 2012 óta rendszeresen meghirdeti a Staféta Napja programot, amelynek fő célja a gyerekek döntési jogát biztosítani, motiválni őket a vélemény kinyilvánítására. A Natura Schola Egyesület szervezésében tizenöt 14-15 éves  gyerek próbálta ki az általa megálmodott foglakozást, megtapasztalta milyen felnőttnek lenni, döntéseket hozni, résztvenni a helyi közösség életében.
November 16-20 között  gyerekek vették át intézményekben egy napra a vezetést, a munkát. A  ChocoPack csokigyárban a termelés rejtelmeibe pillantottak be, valamint az új csokibemutató üzlet működéséhez, fenntartásához dolgoztak ki terveket, adtak ötleteket. 
A Multinr cégnél a csapat tagjai grafikusként, termelési vezetőként, cégvezetőként  próbálták ki magukat. A feladatuk a program záróünnepségén átadásra kerülő trófea megtervezése, kivitelezése volt, amit sikeresen teljesítettek.  
A pedagógusok munkájára, hétköznapjaira kíváncsi  csapat a Mikes Kelemen Elméleti Líceumban próbálta ki magát. Tanár, tanító, igazgató, igazgató helyettes mindennapi teendőivel ismerkedtek, órát tartottak, értékeltek.
 Dr. Ráduly Enikő rendelőjében betegek ellátásában segítettek, gépek működését ismerték meg a résztvevő gyerekek.  
A mentorok és mentoráltak a program záróünnepségén kiértékelték a hét eseményeit, oklevelek, díjak átadásra került sor.
Támogatók, partnerek: Terre des hommes Alapítvány , Mikes Kelemen Elméleti Líceum, Chocopack kft, Multinr kft., dr. Ráduly Enikő.

 

Pro Natura

Sízzünk egy jó célért!